nlenfrdeitples

Geschiedenis Heracles

heraclesHeracles is één van de oudere voetbalclubs in Nederland. Opgericht op 3 mei 1903. De club is vernoemd naar de Griekse halfgod Herakles Na vele jaren op het tweede profniveau te hebben gespeeld is de club de laatste 10 jaar weer actief en succesvol op het hoogste niveau in Nederland. De Eredivisie. Heracles is in het verleden twee keer landskampioen geweest: in 1927 en 1941. In het seizoen 2011/2012 bereikten ze de bekerfinale. Met meer dan honderd bussen trokken de supporters van Almelo naar de Rotterdamse Kuip. Helaas ging de finale verloren.

Het stadion van Heracles kende tot einde seizoen 2014/2015 een capaciteit van 6700 toeschouwers. In 2007 is Heracles met een inventarisatie over de toekomstplannen van het stadion gestart. Begin 2014 is het nieuwe plan: met een tweede ring, meer skyboxen en een algehele modernisering van het stadion gepresenteerd. Het project kreeg de naam: VERNIEUWBOUW. Bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015/2016 is het totaal nieuwe stadion met een capaciteit van 13.000 toeschouwers geopend. Het is een lust en een eer om in dit stadion te mogen spelen. Voor meer informatie over de profclub Heracles verwijzen wij u graag naar www.Heracles.nl.

In het seizoen 2015/2016 heeft de club zich via de play offs in een tweeluik tegen FC Utrecht voor het eerst in haar bestaan weten te plaatsen voor de Europa League. De eerste wedstrijd werd thuis gelijkgespeeld tegen het Portugese FC Arouca 1 - 1. De uitwedstrijd eindigt in 0 - 0 waardoor het Europees avontuur helaas na 1 ronde is afgelopen.
actie

De club blijft verder groeien. Het pas in gebruik genomen nieuwe stadion wordt in de zomer van 2016 voorzien van videoschermen en het clubembleem wordt aan de voorgevel van het stadion zichtbaar.
stadionbouw1 stadionbouw2

Hoofdsponsor

Stersponsors

CO Sponsoren

  • [javascript protected email address]