nlenfrdeitpl

LADIES DAY

De KNVB organiseert in samenwerking met de Heracles Goldstars, de eerste walking football ladies day.
Walking football is onder mannen één van de snelst groeiende voetbalvormen in Nederland. Steeds meer sportaanbieders bieden dit aan. Een voetbalvorm waarbij niet winnen, maar ontmoeten, meedoen en bewegen centraal staan. Dit aantal blijft onder de Nederlandse dames echter achter. Hiervoor organiseert de KNVB in samenwerking met de Heracles Goldstars de allereerste walking football ladies day tijdens de Almelo city cup. De dames zullen een kort promotietoernooi in het Polman stadion spelen om zo meer bekendheid te creëren onder de vrouwen in de doelgroep.
Deze voetbalvorm is net zo toegankelijk en voordelig voor mannen als voor vrouwen. Elk niveau is welkom voor de walking football trainingen bij de verschillende sportaanbieders. “Deze gedachte is belangrijk om uit te dragen richting de doelgroep” concludeert Mitchel Wallaart, KNVB. Momenteel zien we in het land verspreidt soms kleine groepjes dames deelnemen aan het walking football, maar dat aantal kan een stuk hoger kijkend naar het potentieel van de doelgroep. Het speelt natuurlijk ook mee dat dames uit de doelgroep over het algemeen vroeger niet gevoetbald hebben, hierdoor is het belangrijk om de laagdrempeligheid van de voetbalvorm goed te blijven communiceren. Promotiewedstrijden als deze zijn hier ook belangrijk voor omdat nog lang niet iedereen bekend is met walking football.
“Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten. Bijvoorbeeld na afloop in de kantine.”
De Almelo city cup is een unieke kans om promotie te maken voor de dames in het walking football. Diversiteit moet gestimuleerd worden en door de aanwezigheid van meer dan 25 elftallen en verschillende media kan dit de bekendheid onder de dames verhogen. Het zien van andere voetballende dames kan de drempel wegnemen voor een groep dames om toch te beginnen met het walking football. Het gedachtegoed sluit hierbij goed aan op de behoefte van de doelgroep, het sociale aspect is net zo belangrijk als het sportieve aspect.
Graag zien we jullie vrijdag 7 juni in het Polman stadion tussen 11:30 uur – 12:30 uur. Onze dames kunnen alle support gebruiken. Bent u nou een dame en heeft u interesse om deel te nemen aan dit promotietoernooi? Stuurt u dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen dan contact met u opnemen!


vga walking football vrouwen


Hoofdsponsor

Stersponsors

CO Sponsoren

  • [javascript protected email address]