OLD STARS FOR YOUNG STARS

Ieder jaar organiseren wij tijdens de Almelo City Cup een verloting voor een goed doel in Almelo. Dit betreft in principe altijd een doel voor kinderen. Kinderen verdienen het om een goede jeugd te hebben. Dit draagt bij aan een goede vorming voor later.

Tijdens het toernooi van 2016 is een verloting gehouden voor het jeugdsportfonds. Dit fonds stelt kinderen die om financiële redenen niet aan sport kunnen doen toch in de gelegenheid hun favoriete sport te beoefenen.

In 2017 tijdens de 2e editie van de Almelo City Cup was de opbrengst bestemd voor het project Passend Voetbal.
Dit project richt zich op voetbaltraining voor jongeren met o.a. Autisme en of ADHD . Ze krijgen de gelegenheid om speciale voetbaltraining te volgen. Het uiteindelijke doel is deze jeugd zoveel vertrouwen te geven dat zij ook in het reguliere clubvoetbal hun plezier weten te vinden. Dankzij de opbrengst van de verloting hebben we de kinderen van Passend Voetbal een schitterend nieuw tenue kunnen aanbieden alsmede nieuwe ballen.

In 2018 was de opbrengst bestemd voor de G voetballers van cvv Oranje Nassau.
G-Voetbal is voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook met een beperking moet je van leuke voetbalactiviteiten kunnen genieten. De KNVB organiseert al ruim dertig jaar competities voor G teams.
In Almelo vind het G voetbal plaats bij cvv Oranje Nassau.

De Opbrengst van 2019 was bestemd voor ALMELO DOET MEE. Via deze instantie konden kinderen die normaliter om financiele redenen niet naar wedstrijden van Heracles kunnen toch ook een wedstrijd bezoeken.

In 2020 is het niet mogelijk geweest het evenement te organiseren. Strenge Corona maatregelen stonden dit in de weg.

2021 stond in het teken van Sinterklaas. De Stichting IEDER KIND EEN SINT timmert al vele jaren aan de weg om kinderen uit gezinnen met een smalle beurs ook Sinterklaas cadeaus te bezorgen.

In 2022 hebben we met z’n allen een mooi bedrag bijeen gebracht voor de Speelgoedbank Almelo. Zij geven speelgoed, spelletjes en puzzels weg aan kinderen en volwassenen die geen geld hebben om speelgoed te kopen.

Bij de 7e editie in 2023 is de opbrengst ten goede gekomen aan de kinderafdeling van het ziekenhuis in Almelo. Nadere informatie volgt.