Aan het walking football toernooi, dat een grote rol speelt gedurende het evenement, zijn meerdere klassementen verbonden.

Een ode aan Almelo

Gastvrij Almelo, veelzijdig Almelo, cultureel Almelo, Heracles Almelo. Dit jaar zal de Almelo City Cup nog meer Almelo uitstralen. Ieder klassement zal daarom de naam dragen van een echte Almeloër. Ieder persoon heeft op geheel eigen wijze persoonlijke successen geboekt en Almelo op de kaart gezet. Vanuit deze spirit gaan wij een geweldig weekend tegemoet met elkaar.

 

HENDRIE KRUZEN KLASSEMENT (voor de heren met wat meer strijdlust)

Een serieuze sportman, een fanatiekeling, een winnaar maar altijd sportief. De fanatieke Walking Footballers zullen spelen onder de naam van Hendrie Krüzen. Ook wel bekend als “Mister Heracles” is een ware parel uit de Almelose voetbalgeschiedenis. Deze geboren en getogen Almeloër heeft in totaal 8 jaar bij Heracles gespeeld waarna hij hier ook zijn opleiding als trainer heeft gevolgd. Het absolute hoogtepunt was echter het winnen van het EK in 1988.

 

HERMAN FINKERS KLASSEMENT (voor de heren waarbij plezier en gezelligheid voorop staat)

Eén van Nederlands bekendste cabaretiers afkomstig uit Almelo. Finkers onderscheidt zich door het gebruik van zijn droge humor en relativeringsvermogen. Met talloze prijzen en onderscheidingen is dit een man waar Almelo enorm trots op is. Als het voetballen gaat om plezier en gezelligheid dan is winst bijzaak. Onze deelnemers die iedere wedstrijd weer beginnen met deze gedachte zullen spelen in het klassement van de grappigste man van Almelo.

 

ILSE DE LANGE KLASSEMENT (voor de gepassioneerde dames)

Een ongekend nationaal en internationaal succes. Met 6 Edisons, 18 platina platen en een tweede plek op het Eurovisiesongfestival is Ilse de Lange een waar stukje Almeloos glorie. Haar passie en verfijnde touch passen perfect bij onze Walking Football dames. Zij zullen daarom spelen in het klassement van één van de grootste vrouwelijke muzikanten van Nederland

 

BEN HULSHOF KLASSEMENT (voor het meest fair play spelende heren dan wel dames team)

Het toernooi kent niet alleen een winnaar voor het hoogst eindigende team maar ook een Cup voor het team dat zich gedurende het toernooi het meest sportief, plezierig en gezellig tijdens de wedstrijden gedraagt. Deze prijs is vernoemd naar één van de oprichters van de stichting Gold Stars Heracles. Ben Hulshof is tijdens zijn favoriete voetbalspelletje eind 2017 getroffen door hart falen.Iedere ploeg krijgt na afloop van een wedstrijd een cijfer van de scheidsrechter en van de veldcoördinator. Na afloop van alle 8 gespeelde wedstrijden worden de punten bij elkaar opgeteld. De ploeg met de meeste punten is winnaar van deze cup. Indien 2 of meer ploegen gelijk eindigen is het hoogst eindigende team in het wedstrijdklassement de winnaar.

 

ACERBIS KLASSEMENT (voor het meest scorende heren dan wel dames team)

De organisatie stelt aanvallend voetbal op prijs. Om deze reden is besloten ook een Cup beschikbaar te stellen voor de ploeg die het meeste aantal doelpunten heeft gescoord. Dus niet de speler die het meest heeft gescoord ( want walking football is een echt teamspel) maar het team. Om te voorkomen dat teams in de voorronde poule een heel zwakke tegenstander treffen waardoor er extra veel gescoord kan worden en waardoor ze bevoorrecht worden, worden de doelpunten in de voorronde gedeeld door 2. Alle doelpunten van de 8 wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en de ploeg met de meeste doelpunten is winnaar. Indien 2 of meer ploegen gelijk eindigen is het hoogst eindigende team in het wedstrijdklassement de winnaar.